Un xoc traumàtic provocat per explosions va ser la causa de la mort tant de l'agent de Policia Isidro Gabino San Martín com del sotsinspector Jorge García Tudela, segons el primer avanç de les autòpsies realitzades a les dues víctimes mortals de l'atemptat talibà a l'ambaixada d'Espanya a Kabul. El xoc traumàtic descarta la possibilitat que els dos agents morissin a causa de trets de bala, una altra de les possibilitats que s'estudiaven.

La informació amb la qual comptava la Policia fins ara és que el sotsinspector va ser trobat ja sense vida al seu dormitori de l'ambaixada, molt proper al lloc en el qual va fer explosió el cotxe bomba. Al lloc hi havia restes de sang i el sotsinspector presentava talls de vidres al coll. A més l'agent tenia la seva arma a la mà, fet pel qual es va especular amb que hagués mort després d'enfrontar -se amb els terroristes.

La versió policial és que l'agent Isidro Gabino va morir després d'abandonar el búnquer de seguretat en el qual es trobava en adonar-se que faltava un company. En aquest intent va resultar ferit i va poder ser evacuat amb vida del lloc, però va morir de camí a l'hospital. L'autòpsia és clau per aclarir les incògnites que envolten encara les 12 hores que va durar l'assalt talibà a la delegació diplomàtica. En el marc de la investigació, també seran determinants els testimonis dels set companys que van sobreviure a l'atac.

Les restes mortals de Isidro Gabino van rebre sepultura a la seva localitat natal, La Bañeza (Lleó), on es va celebrar una missa funeral amb l'assistència de centenars de companys i veïns. Després del funeral celebrat dimarts a Madrid, la localitat natal d'aquest agent li va voler donar el seu últim adéu en un acte que va començar cinc minuts abans de les dotze del migdia, l'hora en la qual estava prevista la missa.

Poc abans del migdia va arribar a la plaça major de La Bañeza el cotxe fúnebre, escortat per diverses patrulles de la Guàrdia Civil i per vehicles carregats de flors. A la plaça, centenars de veïns i nombroses autoritats van rebre entre aplaudiments el cotxe fúnebre. A la plaça, el fèretre va travessar un passadís format per companys.