El diputat del Partit Popular a l'Assemblea de Madrid i president d'aquesta Cambra durant la passada legislatura José Ignacio Echeverría va anunciar que ha presentat la seva dimissió amb caràcter irrevocable. Segons van publicar diversos mitjans de comunicació i va confirmar la Guàrdia Civil, Echeverría va sobrepassar la taxa permesa d'alcohol en sang, fixada en 0,25 mil·lilitres per litre d'aire espirat, després de xocar amb un altre vehicle a la nit del 14 de desembre a l'altura del quilòmetre 39 de l'A-6.

El diputat madrileny va donar una taxa de 0,64 mil·lilitres d'alcohol per litre d'aire espirat en el control i el seu cas cas serà tramitat com a falta, segons fonts de la Guàrdia Civil. La conductora de l'altre vehicle no va patir ferides i Echeverría va tornar al seu domicili després de ser atès aquella mateixa nit.

Després de la conclusió del debat parlamentari en el qual es van aprovar la llei de pressupostos de la Comunitat de Madrid per a l'any vinent i la llei d'acompanyament, Echeverría va llegir davant la premsa un comunicat, en el qual va informar que havia presentat a Cristina Cifuentes la seva dimissió irrevocable, que ha estat acceptada.

Després de demanar perdó a la conductora que es va veure implicada en l'accident, l'expresident del Parlament madrileny va negar que conduís «embriagat». «També sé que en aquestes dates això li pot passar a qualsevol, però jo no sóc qualsevol, sóc un diputat electe que ha de mantenir una conducta exemplar», va afegir. A més, va explicar que, per respecte al PP i als madrilenys, havia decidit dimitir i va demanar perdó pel que va passar.

Quatre anys president

Echeverría ha estat regidor de l'Ajuntament de Madrid, conseller de Transports i Infraestructura del Govern autonòmic i senador i va presidir el Parlament madrileny durant els quatre anys de la passada legislatura. L'escó d'Echeverría serà ocupat per Pedro Muñoz Abrines, que ocupava el lloc 57 en la llista del PP a les eleccions del passat 24 de maig a l'Assemblea de Madrid.