El president del Govern, Mariano Rajoy, va apel·lar a la «moderació» i a «fugir dels extremismes» després de l'agressió que va patir a Pontevedra, un incident al qual no va voler fer referència en un míting celebrat a la Corunya. El cap de l'Executiu va arribar a aquest multitudinari acte -van assistir-hi més de 3.000 persones segons l'organització- directe des de Pontevedra, on va rebre l'agressió.

Sense ulleres, i amb la marca de l'agressió a la cara, va arribar Rajoy al Palau de Congressos i Exposicions de la Corunya acompanyat pel president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, i de la ministra de Foment, Ana Pastor, que també eren amb ell a la passejada de Pontevedra.

Cap dels dirigents que van precedir Rajoy van parlar de l'agressió en els seus discursos, encara que tots van coincidir a valorar la gestió i el lideratge del seu president i candidat a la reelecció.

I tampoc Rajoy, quan va tenir el torn de paraula, va voler fer referència explícitament a l'incident. Això sí, al final de la seva intervenció va demanar «fugir dels extremismes», i va apuntar que el que es necessita és «moderació». «Som un poble moderat, i els gallecs de manera molt especial, som gent tranquil·la, formal i seriosa», va dir. «Això no vol dir que no tinguem això en el que estem pensant tots els que estem aquí presents», va afegir Rajoy.

A més, va voler deixar clar el seu estat d'ànim. «Em trobo molt bé, en un gran moment, molt millor que fa quatre anys, amb més ganes, amb més il·lusió i amb més força que mai», va assenyalar Rajoy, que per això va demanar als populars que l'ajudin a guanyar les eleccions diumenge que ve.

Rajoy va mantenir el seu discurs habitual en aquesta campanya, i per exemple va insistir en el seu «profund desacord» amb la forma en què parlen els partits de l'oposició del país, pintant una Espanya «tètrica , fosca o negra», una visió que li sembla, va dir, totalment injusta.