El president rus, Vladímir Putin, va admetre que Rússia ha tingut efectius lluitant a l'est d'Ucraïna. «Mai vam dir que no hi hagués gent allà duent a terme certes tasques, incloses les militars», va reconèixer el president rus, «però això no vol dir que tropes regulars russes estiguessin allà». És la primera vegada que parla d'una manera tan clara d'efectius russos avalant la revolta separatista contra el govern de l'exrepública soviètica.

El president rus va amenaçar Turquia d'abatre els seus avions si torna a volar l'espai aeri de Síria, on Rússia ha emplaçat míssils antiaeris S-400. «Si abans l'aviació turca violava permanentment l'espai aeri de Síria, que el violin ara», va afirmar Putin en la conferència de premsa anual retransmesa en directe per la televisió. Putin va assegurar que amb l'«acte hostil» d'abatre a la frontera siriana el bombarder rus S-400 Turquia únicament ha aconseguit que Rússia intensifiqui els seus bombardejos contra l'Estat Islàmic i reforci la seva presència militar al país àrab.

El president rus va lloar el polític nord-americà Donald Trump, que va qualificar de persona «molt brillant» i «líder absolut» en la carrera presidencial republicana als Estats Units. «És una persona molt brillant i de talent, sens dubte», va afegir.