El cap de llista d'ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, va advertir a Podem que «la tercera república ja ha arribat, és catalana, i s'ha de defensar», ja que «mentre que ells prometien una revolució des d'un plató de televisió, aquí ja es feia». En l'acte final de la campanya electoral celebrat al Teatre Principal de Sabadell davant unes 500 persones que omplien el recinte, Rufián va destacar a la seva ciutat que «aquest procés no va de llengües, ni de cognoms, ni de banderes, jo vinc d'una tradició castellana, però estimo tant aquest país que amb el meu fill parlo en català».

Després d'explicar que l'últim dia de campanya coincidia amb l'aniversari de la seva dona, present en el míting, va assenyalar que «PP, PSOE i Ciutadans són exactament el mateix», i que «aquest poble sempre que ha votat ha guanyat, i votarem aquestes generals i tornarem a guanyar».

«El canvi es diu procés d'autodeterminació català», va destacar, a la vegada que preguntava als que propugnen reformes constitucionals «com ho faran per canviar un Estat en el qual el líder més ben valorat es diu Felip VI».

Segons Rufián, «els únics reis que reconeixem són els nostres fills, i ja els regalarem nosaltres mateixos les set "Boles de Drac", que això és més fàcil que canviar la Constitució». El cap de llista republicà es va preguntar, també, «per què hem de seguir demanant permís per ser el que som, els demanem que ens ajudin perquè, agradi més o menys, tornaran a guanyar els de sempre», ja que a banda de PP i PSOE, els de C's representen la mateixa dreta.