El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, va afirmar a Valladolid que «ningú sap on és» el diputat del PP i candidat per Segòvia, Pedro Gómez de la Serna, i que «ha desaparegut». Alonso va explicar que ell no sap «on és» i que haurà de ser Gómez de la Serna el que vegi «què és el que fa» després demanar-li el seu partit que renunciï a la seva candidatura. Això després d'obrir-li un expedient després que es publiquessin informacions que vinculen aquest diputat del PP i número dos al Congrés per Segòvia amb el cobrament de comissions a l'estranger per buscar contractes per a empreses espanyoles.

El portaveu parlamentari del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, va assenyalar que el PP «està protegint» Gómez de la Serna perquè «sap molt» de membres de la direcció dels populars i del Govern. Hernando va assenyalar que aquest diputat «deu ser l'únic espanyol que està en parador desconegut i ningú és capaç de trobar-lo», quelcom que no es creu.

Segons el portaveu parlamentari del PSOE, «Gomez de la Serna sap molt, ha estat al cor de Gènova, s'ha relacionat amb els més alts càrrecs del PP i del Govern, no em crec que a l'Espanya del segle XXI hi hagi un diputat que estigui en parador desconegut i ningú sigui capaç de trobar-lo», va insistir.

El Consell de Ministres va aprovar el cessament de Gustavo de Arístegui -també acusat de rebre aquestes comissions- com a ambaixador a l'Índia, segons va anunciar la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría. De Arístegui va presentar el passat dia 13 la seva dimissió irrevocable com a ambaixador a l'Índia davant la «campanya de destrucció» contra ell i per «no perjudicar ni el Govern ni el seu president en plena campanya electoral».