Almenys set persones van morir, sis d'elles membres de l'OTAN, i sis més van resultar ferides en un atac suïcida perpetrat ahir contra tropes afganeses i internacionals a l'est de l'Afganistan, que va ser reivindicat pels talibans, han informat a Efe fonts oficials.

«Sis membres de -la missió- Suport Decidit van morir en un atac amb un vehicle carregat amb un artefacte explosiu improvisat -IED, sigles en anglès- a Bagram», va dir el portaveu de l'Aliança Atlàntica al país asiàtic, Michael Lawhorn. El coronel nord-americà va afegir que altres tres membres de la missió «van resultar ferits en l'atac», encara que no va precisar la nacionalitat dels morts ni dels ferits.

Lawhorn va indicar que l'artefacte explosiu adossat al vehicle va detonar als voltants de l'Aeròdrom de Bagram, principal base militar dels EUA al país, i que l'atacant també va morir en l'atemptat.

El cap de seguretat a la província de Parwan, Zia-ul-Rahman Sayedkhili, on es va produir ?l'atemptat, va afirmar que «l'atacant anava amb una armilla suïcida en una moto carregada d'explo?sius i va atacar una patrulla conjunta» de forces afganeses i de l'Aliança.