Les caixes negres del bombarder rus El seu-24 derrocat a finals de novembre per Turquia a la frontera amb Síria no poden ser desxifrades a causa de les desperfectes mecànics soferts, van reconèixer avui els experts russos que investiguen el sinistre.

«La lectura de la informació continguda per les plaques mare no és possible de moment a causa dels danys interns», va assegurar el subcap del departament de seguretat de vols de la força aèria de Rússia, el general Serguei Bainetov, a mitjans locals.

Sense els equips necessaris

El militar va assegurar que el Comitè d'Aviació Interestatal no té els equips tècnics necessaris per completar el desxifrat dels mòduls de memòria. Per això, la comissió d'investigació va decidir posar-se en contacte amb instituts científics russos que disposin de la tecnologia necessària per desxifrar els 16 microesquemes de les plaques mare. «Per completar aquest treball, lamentablement, necessitarem força temps, tot i que farem tot el possible per dur-lo a bon terme», va dir.

Va destacar que el treball de desxifrat, que va començar divendres passat amb l'obertura de les caixes negres, es realitza en col·laboració amb experts internacionals. Els experts russos van reconèixer divendres passat que s'havia produït una deformació de les plaques mare i que dos dels microesquemes «no tenen informació de vol», tot i que el mòdul no es va veure afectat pel foc. En la seva conferència de premsa anual, Putin va insistir la setmana passada que l'enderrocament de l'El seu-24 va ser una «punyalada a l'esquena».