22 de desembre de 2015
22.12.2015
LOTERIA DE NADAL

Loteria de Nadal 2015: La grossa de Nadal és el 79140 i es ven íntegrament a Roquetas de Mar

Blanes, Vilobí, Girona, Olot i Figueres, agraciades amb cinquens premis · Del tercer premi, s'han venut dècims a la Jonquera, Calaf i Sant Joan les Fonts

23.12.2015 | 07:14
Loteria de Nadal 2015: La grossa de Nadal és el 79140 i es ven íntegrament a Roquetas de Mar

Directe Lotería de Nadal

Directo Lotería Navidad

Patrocinat per nom

Loteria de Nadal 2015

El sorteig de la Loteria de Nadal ja està en marxa:

La grossa de Nadal és el 79140 i es ven íntegrament a Roquetas de Mar

La grossa de Nadal és el 79140 i un any més ha passat de llarg a Catalunya. Aquest any la grossa, valorada en 4 milions d'euros la sèrie, ha tardat tres hores a sortir, ho ha fet cap a un quart d'una del migdia i ha anat a parar a Roquetas de Mar (Almeria), on s'ha venut íntegrament. L'administració situada a l'avinguda de Roquetas, número 19, edifici Adua, ha venut totes les 160 sèries del 79140.

El segon premi, el 12.775, el més matiner

Tot just començar el sorteig, els nens de San Ildefonso han cantat el Segon premi. És el 12.775, que dotat amb 1.250.000 euros a la sèrie, ha deixat un total de 20 milions d'euros a Catalunya. Un total de 15 sèries han estat venudes a l'administració de loteria de Roda de Berà (Tarragonès) i una a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).

El tercer premi, el 5163, cau sobretot a Almeria, Castelló i Osca

El tercer premi, el 5163, ha caigut sobretot als municipis de Tijola (Almeria), Oropesa del Mar (Castelló) i Grañen (Osca). El número, dotat amb 500.000 euros la sèrie, ha premiat també amb tretze dècims diversos municipis de Catalunya. Entre aquests, a Barcelona s'han venut quatre dècims del 5163 des de tres administracions diferents, i també s'ha venut un dècim d'aquest número a Abrera, Calaf, Manresa, Terrassa, la Jonquera, Colera, Sant Joan les Fonts, Tàrrega i l'Ametlla de Mar.

El segon quart premi, el 71119, reparteix sort a Manresa, la Seu i Abrra; el primer quart no deixa res a Catalunya

El número 52.215 ha estat agraciat amb un dels quarts premis. Cada sèrie ha guanyat 200.000 euros i ha passat de llarg de Catalunya.

El segon quart premi, el 71.119, ha repartit sort a diversos municipis catalans, entre ells Manresa, Abrera i la Seu d'Urgell. Dotats amb 200.000 euros per sèrie (20.000 euros al dècim), el número ha sortit quan faltava un quart d'hora per la una del migdia. A Manresa, s'ha venut parcialment a l'administració del carrer San Fruitós, 6.

Es tracta del desè premi dels tretze grans que ha sortit en el sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal d'aquest any i el segon dels dos quarts.

Un cinquè: el 18.102, cinquè premi de Nadal, venut a Viladecans, Tàrrega i Figueres

Quant als cinquens, el primer en sortit ha estat el 18.102. Dotat amb 6.000 euros al dècim, han estat venuts a tres administracions catalanes, de Viladecans, Tàrrega i Figueres.

El 70.481 ha sortit a les 10 h i ha estat molt repartit ja que s'ha venut a Guadarrama Guadarrama (Madrid), Tarragona, Segorbe (Castelló), Elche (Alacant), Sort, Gandía (València), Guardamar del Segura (Alacant), Santa Cruz de Tenerife, Mèrida (Badajoz) i Lepe (Huelva).

Nou minuts després, a les 10 h, ha sortit el tercer quart. El número 43.221, també molt repartit, ha dut sort a Girona, l'Hospitalet, Terrassa, Santa Perpètua, Olot, entre altres municipis.

Part del quart cinquè premi, 00.943, s'ha venut a l'administració de Loteria Valdés de Barcelona, situada a La Rambla número 88; a l'administració número 3 de Blanes, situada al carrer Sebastià Llorens; i una a Badalona, al centre comercial Màgic Concòrdia. El cinquè premi -60.000 euros la sèrie- també ha esquitxat amb un dècim Barcelona, Igualada, Vilobí d'Onyar (Selva), Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). També s'ha venut una sèrie a Quart de Poblet. La resta del premi, que ha sortit quan faltaven cinc minuts per dos quarts d'onze del matí, ha caigut majoritàriament a La Corunya i Madrid, amb unes cinquanta sèries a cada ciutat.

A les 11.33 h s'ha cantat el 59.435, venut a Valdemoro (Madrid) i Talavera de la Reyna. Poc després ha sortit el 51.688, centrat a la població de El Campello d'Alacant.

El setè cinquè premi de la rifa de Nadal, el 73.867, ha caigut íntegrament a Caldes de Montbui (Vallès Oriental). En total, són 160 sèries premiades amb 60.000 euros cada una. El número afortunat ha sortit a la una del migdia. Els dècims s'han venut a l'administració situada a l'Avinguda Pi i Margall número 13 del municipi, que ha repartit 9,6 milions d'euros.

El darrer cinquè premi de la Rifa de Nadal ha estat per al 89.023 i ha esquitxat Barcelona, on s'ha venut una sèrie, concretament a la Zona Franca, el que suposa 60.000 euros. Moltes de les sèries, prop d'un centenar s'han venut a Sanxenxo (Pontevedra), una seixantena a Aguasdulces, a Almeria i una més a Porreres, a les Illes Balears, Albacete i Bilbao.

Hi ha motiu per tenir esperança?

Segons un estudi del professor de Matemàtica Aplicada de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat CEU San Pablo, Miguel Córdoba, calcula que el 1,2 per cent dels números en joc en aquest sorteig extraordinari tindran dos o tres premis simultanis, la centena, la terminació i el reintegrament.

Pel que fa a la forma de jugar, el professor indica que hi ha més probabilitats de guanyar si es juguen cinc números diferents en comptes d'un de sol; passaria del 5 per cent per un dècim jugat al 22,6 per cent per 5/10 diferents.

Si s'incorpora la possibilitat que a més es pugui obtenir el reintegrament, la probabilitat de guanyar alguna cosa passaria del 14 per cent per un dècim jugat al 52,9 per cent.

Les ciutats amb més sort

Des que el 1812 es va celebrar el primer sorteig de Nadal, les poblacions més agraciades amb la Grossa han estat també aquelles on s'ha venut tradicionalment més loteria: Madrid (el primer premi hi ha tocat 76 vegades), Barcelona (40), Sevilla (15), València (12), Bilbao (12) i Saragossa (12). La Catalunya central ha tingut sempre poca sort, essent Navàs, Manresa i Sant Joan alguns dels municipis que han pogut celebrar alguns premis importants.

Pel que fa a les terminacions, les més repetida al llarg de la història del sorteig és el 5 ja que els bombos han tret números acabats amb aquest 32 vegades.

El 4 i el 6 són els altres dos reintegraments que més vegades han resultat agraciats, tots dos amb 27 ocasions, seguits del 8, que ha sortit 22 vegades. Per contra, el menys repetit ha estat l'1, que només ha tocat en vuit ocasions, seguit del 2, una terminació que s'ha reiterat tretze vegades.

Comprova els teus números

A DiarideGirona.cat podràs consultar de forma immediata des de casa, l'oficina, el mòbil o la tauleta si has resultat premiat amb algun premi a través del nostre comprovador de números.

Si no t'ha tocat cap premi dels grans, no et preocupis perquè sempre queda la il·lusió dels premis menors, (pedrea) que et poden permetre recollir un petit pessic. Podràs comprovar-ho a la nostra secció especial de premis menors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook