La majoria parlamentària chavista de l'Assemblea Nacional va designar ahir 13 magistrats principals i 21 suplents per al Tribunal Suprem de Justícia de Veneçuela amb el vot salvat de l'oposició, que va prometre destituir l'assumir el control del Parlament.

L'aliança opositora Mesa de la Unitat Democràtica -MUD- va reiterar que la seva majoria parlamentària escollida en els passats comicis revertirà aquest procés de designació de nous magistrats, que va qualificar d'«inconstitucional», «antiètica» i «immoral».

El president de l'AN sortint, l'oficialista Diosdado Cabello, va donar per «aprovada per majoria constitucional» l'elecció dels jutges, que ha considerat «d'acord amb la Constitució i les lleis».

Els jutges van ser designats a ?menys de dues setmanes perquè la nova AN, de majoria «qualificada» opositora de dos terços, sigui constituïda després de les ?legislatives del passat 6 de desembre a les que l'oposició va aconseguir 112 diputats i 55 el chavisme.

El nomenament dels magistrats es va realitzar després complir-se quatre ràpides sessions extraordinàries que es van celebrar el dimarts i dimecres. «Som aquí 55 diputats, nosaltres continuarem defensant contra totes passades aquesta Constitució i la llei», va subratllar Cabello.

Crispació creixent

El clima de tensió entre chavisme i oposició s'ha revifat després de la designació dels nous magistrats del Suprem a pocs dies que l'oficialisme perdi el control del Parlament, en el qual han estat majoria des de fa 15 anys i fins els comicis passats.

Cabello va advertir que la «confrontació» entre els dos bàndols és «inevitable». «Són dos models, es van a confrontar, no hi ha cap dubte.