El secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, considera que "els partits de l'immobilisme", com PSOE i PP, que no estan disposats a escoltar Catalunya en una consulta sobre la seva relació amb la resta de l'Estat, "no estan en condicions de garantir la unitat d'Espanya".

"Creiem que reconstruir la convivència per a la pròxima dècada passa per escoltar les comunitats que vulguin ser escoltades i qui no entengui això no està en condicions de garantir la unitat d'Espanya", va indicar, tot responent així a la pregunta de si el dret a decidir és irrenunciable per a Podem davant de possibles pactes de govern amb el PSOE. "Som la primera força a Catalunya i el País Basc. Els partits de l'immobilisme s'han enfonsat en aquests dos territoris", va assenyalar.

També va recordar que des de Podem han traçat "altres línies vermelles", com "el tancament de les portes giratòries, impedir que a les famílies se'ls talli la llum, se'ls talli la calefacció o siguin desallotjades sense alternativa d'habitatge. Ho hem dit i no estem rebent resposta. I ens semblen qüestions més urgents, centrals i prioritàries", va afirmar.

Errejón va reconèixer la conversa que van mantenir el líder socialista, Pedro Sánchez, i el de Podem, Pablo Iglesias, en què el segon es va reafirmar en la seva defensa del dret a decidir. També va indicar que estan esperant que els membres del PSOE "es posin d'acord" sobre qui ha de ser l'interlocutor per a possibles pactes. Demà, Iglesias es reunirà amb Mariano Rajoy.