El diputat del PP per Segòvia Pedro Gómez de la Serna va recollir la seva credencial com a parlamentari del?Congrés electe a través d'un procurador. Gómez de la Serna, apartat de la campanya del seu partit arran que aparegués vinculat al cobrament de comissions per assessorar empreses espanyoles a l'estranger, va optar per recollir la seva acta de diputat, quelcom que havia estat meditant en els darrers dies.

El Comitè de Drets i Garanties del PP es reunirà avui per analitzar el futur de Gómez de la Serna. Així ho va avançar el vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez Maíllo, que no va voler confirmar si s'expulsarà cautelarment del partit el diputat. Aquesta expulsió cautelar implicaria aque no entraria a formar part del futur grup parlamentari popular al Congrés i hauria de passar al grup mixt una vegada que es constitueixin les Corts.

Maíllo va recordar que, per ara, Gómez de la Serna s'ha limitat a recollir la seva credencial a la Junta Electoral, però encara no l'lliurat al Congrés ni ha realitzat els tràmits corresponents a la Cambra baixa. Tampoc ha jurat el càrrec de diputat, cosa que es produirà en la sessió de constitució del Congrés el proper 13 de gener. «Ha recollit l'acta, es pot recollir l'acta i després no prendre possessió», va destacar.

Actuació «diligent»

A l'espera del que avui pugui decidir el Comitè de Drets i Garanties, el dirigent del PP va assenyalar que el seu partit ha actuat amb «diligència i rapidesa» en aquest cas.

El passat 10 de desembre, el president del Comitè de Drets i Garanties del Partit Popular, Alfonso Fernández Mañueco, va ordenar l'obertura d'un expedient disciplinari a Pedro Gómez de la Serna i l'exambaixador d'Espanya a l'Índia Gustavo de Arístegui.

El presidente del PP de Segovia, Francisco Vázquez, va afirmar que Gómez de la Serna «ha enganyat els segovians» en enviar a un procurador a retirar la seva acta com a parlamentari electe. Vázquez va assegurar que el seu partit a nivell provincial no té cap relació ni la tindrà en un futur amb Gómez de la Serna.