Diversos militars i policies belgues van mantenir una orgia en una comissaria durant el període en el qual Brussel·les va estar en alerta màxima per risc d'atemptat terrorista, segons han informat aquest dimecres diversos mitjans belgues.

Vuit soldats i dues dones policies van participar presumptament a l'orgia en la comissaria del districte de Ganshoren, situada a pocs minuts de Molenbeek, on van tenir lloc diverses batudes policials, tal i com asseguren els mitjans De Standaard i La Dernière Heure.

Entre el 21 i 26 de novembre, dies en els quals Brussel·les va estar en alerta màxima, la comissaria de Ganshoren va servir de caserna improvisada per a entre 15 i 20 soldats que patrullaven la capital belga, segons declaracions d'un portaveu de la policia belga que recull el diari De Morgen.

Aquesta mateixa font va confirmar que ja hi ha una investigació interna per aclarir el succeït.

L'Exèrcit belga ja ha sofert crítiques per la conducta dels soldats durant el període d'alerta màxima, quan es va fotografiar a un militar en uniforme fent compres mentre patrullava Brussel·les.

També van rebre crítiques els reis Felip i Matilde de Bèlgica per trobar-se de vacances en un balneari quan el govern va decidir elevar l'alerta per risc d'atemptat terrorista al nivell màxim.

Arran dels atemptats del 13 de novembre a París, l'amenaça terrorista pesa sobre Bèlgica, des d'on es van organitzar, en part, els atacs i on vivia, entre altres sospitosos, un dels presumptes terroristes més buscats, Salah Abdeslam.

De fet, la Policia belga va detenir aquest dimarts dues persones sospitoses de planificar un atemptat durant les celebracions de Cap d'Any en diversos llocs "emblemàtics" de Brussel·les que tenien com a objectiu comissaries de Policia.

Per la seva banda, el nivell d'alerta a Brussel·les per risc d'atemptat terrorista és actualment de 3 sobre 4, i el desplegament militar continua a la capital.