El primer premi del sorteig extraordinari del Nen (22654) ha repartit milions per tot el país, principalment a Guipúscoa, on una administració de Pasaia tenia consignada gairebé la meitat del número i es calcula que pot haver deixat 36 milions d'euros a la localitat basca. La responsable de l'administració número 3 de Pasaia, Itziar Maritxalar, va explicar ahir en declaracions que havia retornat dues sèries del primer premi i en va vendre divuit.

Cinc sèries les va vendre al bar Laket, situat en un carrer perpendicular al de l'administració, replet de gent després de conèixer la bona notícia, i deu més a un bar del barri donostiarra d'Alza.

El primer premi ha quedat molt repartit per tota la geografia espanyola, des de Galícia, fins al País Basc, passant per Andalusia, Comunitat Valenciana, Catalunya, Aragó, Astúries, Madrid, Múrcia i Canàries.

Deu milions d'euros van viatjar fins a la Vall d'Uixó, a Castelló, on l'administració número 3 La Fortuna va vendre cinc sèries del 22654, gairebé la meitat d'elles van ser a parar a dos bars de la veïna població d'Almenara.

El Nen també va portar la il·lusió a altres racons de la comunitat andalusa com Màlaga, on l'administració El Gat Negre va repartir dos milions d'euros, i a les localitats gaditanes d'Algesires, Conil de la Frontera i Jerez de la Frontera.

Dos milions més del primer premi van anar a parar a ?Saragossa, on l'administració número 1 va vendre una sèrie íntegrament a la finestreta, en la qual els últims dies hi va haver «moltes cues» per trobar un dècim, com va explicar la seva propietària, Isabel Lalmolda.

La mateixa quantitat la va repartir a Badalona una administració del barri del Sant Crist, i a Granada capital, un establiment del populós barri del Zaidín.

Llocs premiats

A la cafeteria Central, a San Clodio, a Galícia, l'alegria també va ser immensa perquè entre el miler d'habitants hi havia 65 dècims venuts en aquest establiment hostaler.

A Sant Vicenç de Castellet una quinzena de veïns es van apropar a l'administració de loteria número 1 per celebrar la venda d'un dècim del primer premi.

I a plaça Urquinaona, a Barcelona, l'administració número 97 també va vendre dues sèries del primer.