Un vídeo recentment editat per la productora 'Al Andalus' d'Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI) mostra un gihadista amenaçant amb fer atemptats en ciutats com "Nàpols, Roma i Madrid". El vídeo presenta imatges d'accions terroristes i als integrants d'un grup (Khatiba) que actua a Mali amb un espanyol de Melilla entre les seves files. L'home s'anomena Abu al-Nur al-Andalusi. Aquest terrorista ja va demanar al setembre en un altre vídeo que "els germans musulmans d'Espanya" anessin a fer la gihad.

"Avui ells estan a la nostra terra, a la terra de l'Islam, però amb el permís de Déu arribarà un dia que nosaltres aconseguirem atacar-los a les seves terres, a Nàpols, a Roma, a Madrid, explosions a tot arreu amb el permís de Déu" . Així s'expressa en àrab un dels gihadistes en aquest vídeo de 13 minuts de durada recollit per Europa Press a què ha tingut accés AICS, empresa dedicada a l'anàlisi d'amenaces terroristes a l'exterior.

En concret aquest individu apareix en el segon minut del vídeo en què se succeeixen altres testimonis així com imatges d'atemptats en zones desèrtiques. El gihadista espanyol Abu al-Nur al-Andalusi apareix en diverses ocasions segons els experts que ja han analitzat les imatges, encara que de forma especialment nítida en el minut 2.45 on es veu en primer pla amb unes ulleres de sol marca Ray Ban i una gorra de visera negra. El vídeo ja està en poder de les forces de seguretat espanyoles i ha estat analitzat.

El passat mes de setembre els jihadistes van emetre un altre vídeo de 18 minuts en el qual es mostrava un atemptat de la Khatiba al-Quds contra un comboi de l'ONU a Mali. En aquest vídeo figurava el terrorista de Melilla parlant en espanyol.