L'Audiència Nacional ha absolt al cantant José Ramón Márquez, conegut com a Ramoncín, i a tres excàrrecs de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), en entendre que no es pot considerar provat que s'apropiessin de 57.402 euros de l'ens entre el setembre del 2008 i el març del 2011.

La Secció Segona de la sala penal ha exonerat així a Ramoncín i l'exdirector general de la Societat Digital d'Autors (SDAE) José Luis Rodríguez Neri dels delictes de falsedat documental i apropiació indeguda, pels quals s'enfrontaven a una pena de quatre anys i deu mesos de presó.

El tribunal també ha absolt l'exdirector dels Serveis Jurídics de la SGAE Pablo Hernández Arroyo, per a qui la Fiscalia Anticorrupció demanava dos anys i nou mesos de presó, i l'exdirector general de la SGAE i exconseller de la filial digital, Enrique Loras, a qui demanaven una pena de dos anys de presó.

El tribunal explica en la seva sentència que "no considera les proves suficientment concloents ja que deixen un marge de dubte suficient i raonable sobre la veritable intenció i participació en els fets dels acusats".