Josep Antoni Duran i Lleida afirma que "s'està corregint el tret respecte a la declaració del 9-N" i recorda que el Govern ha de governar "també per al 52% de la societat" que no va votar sí.

En una entrevista al diari La Vanguardia el fins ara líder d'Unió explica que a partir d'ara es dedicarà a la consultoria i que si pot ser útil "que comptin amb mi, però des de la militància". Al mateix temps, assegura que aquest no és "en absolut" el final que hauria imaginat i que "diria que les coses haurien anat millor si Pujol hagués optat per mi i Mas diria que han anat millor amb ell".

En el mateix article Duran fa balanç d'aquests anys i afirma que li "sorprèn més" el pas a l'independentisme de Mas que de Pujol i, sobre la situació econòmica d'Unió, admet que "sens dubte hi ha un problema". També admet que es va "equivocar" quan es va deixar fotografiar a l'hotel Palace de Madrid.

L'exlíder d'Unió confirma, a més, que a partir d'ara es dedicarà a la consultoria en dret i al despatx familiar. Té intenció de fer algun tipus de col·laboració amb alguna "entitat internacional, social o universitària" i gaudir "dels amics i la família".

La seva renúncia, anunciada aquest dissabte, no és el final que desitjava, "en absolut", ja que li hauria agradat, diu, retirar-se anunciant que no es presenta més, però "m'he presentat i he perdut".

Sobre la seva relació amb Mas, afirma que van començar amb una "relació freda, però ara és afectuosa. Distant, perquè cadascú és al seu lloc", i creu que "va ser un bon president però en els últims anys s'ha equivocat".Si en el seu dia Pujol l'hagués triat a ell, defensa, i no a Mas les coses "podrien ser molt diferents. Però la història és la que és". Duran creu que Pujol va optar per Mas perquè eren del mateix partit.

Duran pronostica també que el Govern redreçarà el rumb "en la línia d'Unió" i creu que ja "s'està corregint el tret respecte a la declaració del 9-N, ja que no pot governar només "per al 48% que li dóna suport".

Pel que fa a la situació en què queda Unió, amb un important deute econòmic, el fins ara president del Comitè de Govern de la formació admet que "sens dubte hi ha un problema", ja que en el seu dia es va optar per una "política de compra de locals, com molta gent, i no de lloguer", però -afegeix- "aquest patrimoni hi és i a més no està embargat".

Finalment, en la mateixa entrevista Duran també admet com un error la fotografia que es va fer a l'hotel Palace de Madrid. "Em vaig equivocar amb aquesta fotografia", diu, tot assegurant, però, que amb aquest tema "s'ha fet molta demagògia" i retreu a "altres col·legues" que fessin tuits d'aquesta foto.

Duran acaba l'entrevista assegurant que les dues personalitats polítiques catalanes que més l'han marcat han sigut Miquel Coll i Alentorn i Jordi Pujol.