El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit que no acceptarà "lliçons de patriotisme de la dreta", perquè ha assegurat que el líder del PP, Mariano Rajoy, és "el Red Bull' dels independentistes, perquè els dóna ales".

Sánchez ha afirmat, després de reunir-se amb el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, que "ja és hora de canviar el pas i estendre ponts per resoldre un dels principals problemes que té" Espanya i ho ha fet en resposta a la pregunta sobre les crítiques d'alguns barons del seu partit a la cessió de quatre senadors socialistes a Democràcia i Llibertati a ERC.

"A la dreta li passa el mateix de sempre, que confonen pàtria amb patrimoni i el que cal dir és que Mariano Rajoy és el candidat preferit, el candidat favorit dels independentistes per seguir a La Moncloa", ha opinat Sánchez, qui creu que en aquests últims quatre anys l'"únic" que hi ha hagut per part del líder del PP és "immobilisme".

I aquesta actitud, segons el parer de Sánchez, ha fet que hagi pujat l'independentisme fins un 48% dels catalans, en referència al percentatge de ciutadans que van votar les ultimes eleccions a Catalunya partits independentistes.

Sánchez ha recordat que aquesta situació "mai" no s'havia produït a Espanya i davant l'actitud del PP ha insistit que el seu partit va a advocar pel "reformisme".

"Així que ja va sent hora de canviar el pas i de estendre ponts per resoldre un dels principals problemes que té el nostre país, defensar la integritat territorial d'Espanya, amb una reforma constitucional i resoldre el conflicte a Catalunya", ha subratllat el líder socialista.

Pedro Sánchez ha assenyalat que no permetrà cap "lliçó de patriotisme" de Rajoy i ha insistit que "si alguna cosa ha demostrat en aquests últims quatre anys (el líder del PP i president en funcions) és que és una fàbrica de fer independentistes".

"El PSOE sempre que ha governat Espanya mai ha patit una declaració d'independència. Nosaltres quan va haver-hi un desafiament important al País Basc, com va ser el Pla Ibarretxe, el vam resoldre amb diàleg, amb acció política i amb democràcia", ha recordat.

Per això, ha dit que el que necessita Espanya és "reformisme" i "grans transformacions que exigiran grans consensos", perquè ha afirmat que "Mariano Rajoy ha governat solament i enfront de tots" i "ha confós la seva majoria absoluta amb l'absolutisme". "No és la persona capacitada per poder liderar aquests grans consensos", ha postil·lat.

El secretari general del PSOE ha conclòs que el seu partit "no va a estar en cap front" i si ha d'estar en algun serà "en el front contra l'atur, la desigualtat i la corrupció"