Els quatre diputats de Compromís que van concórrer en la candidatura de Podem-És el Moment al Congrés han registrat aquest dimarts la sol·licitud de formar un grup parlamentari propi al Congrés i separat del que ha registrat Podem amb les "confluències" de Catalunya i Galícia.

Així ho ha avançat el portaveu de Compromís a la Cambra baixa, Joan Baldoví, que ha explicat que el registre d'aquest grup és merament testimonial, ja que són conscients que no compleixen els requisits per formar grup propi perquè no aconsegueixen el mínim de cinc diputats que marca el Reglament del Congrés.

Després que la Mesa del Congrés rebutgi previsiblement aquest grup demà dimecres, Baldoví ha explicat que es convocarà la direcció de Compromís perquè decideixi si els seus diputats passen al grup mixt o s'adapten a una altra fórmula.

Ha recordat que en l'acord de candidatura amb Podem hi figurava el compromís de presentar una sol·licitud conjunta de grup parlamentari, cosa que -ha lamentat- no s'ha produït perquè els diputats de Podem que estaven en la seva candidatura han decidit integrar-se en el grup de Pablo Iglesias.

Prèviament a aquest anunci, el compte oficial de Compromís a Twitter havia assegurat que s'havia registrat un grup unit de tots els diputats de la candidatura valenciana però finalment els quatre diputats de Compromís han decidit anar per separat.