28 de gener de 2016
28.01.2016

Iglesias diu que González dóna una «imatge pèssima» d'Espanya

El secretari general de Podem ha opinat que "seria una pena anar a eleccions"

28.01.2016 | 12:42
Iglesias diu que González dóna una «imatge pèssima» d'Espanya

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat aquest dijous que "l'avergonyeix" la "pèssima imatge" que donen d'Espanya els expresidents del Govern espanyol José María Aznar i Felipe González i ha desitjat que les tesis de l'exlíder socialista no triomfin al PSOE, perquè seria "decebedor" per als seus votants.

En una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, Iglesias ha evitat respondre les crítiques de González en una entrevista a 'El País', en què els acusa de ser "pur leninisme 3.0" i de voler "liquidar" el sistema de convivència, i s'ha limitat a dir que és "una pena" que l'expresident socialista faci servir "el mateix tipus de retòrica que el PP" just quan s'ha revelat una nova trama de corrupció en aquest partit.

Segons la seva opinió, els votants del PSOE volen un pacte amb Podem, així que els "preocupa que les posicions de Felipe González, que s'assemblen molt a les d'Aznar, es puguin acabar imposant al PSOE". A Aznar li ha recordat que passarà a la història per ficar a Espanya en una guerra amb "mentides". Per això li ha demanat que no utilitzi un llenguatge grandiloqüent i sigui més sensat per comprendre que els temps han canviat.

El PP és antisistema

Per a Iglesias, el PP és el verdader "partit antisistema" pels seus casos de corrupció, així que ha recordat al PSOE que haurà d'escollir entre pactar amb "el partit antisistema que és el PP" i construir un Govern central de canvi i progrés.

De fet, ha fet una crida als socialistes a "deixar de marejar la perdiu" i assumir que "hi ha coses que poden canviar per bé". Iglesias ha dit que el sorprèn que Sánchez no li hagi tornat a trucar des de diumenge i que els dos no estiguin ja parlant de la composició del Govern espanyol i de les mesures a prendre els primers cent dies.

A més, ha opinat que "seria una pena anar a eleccions" però ha afirmat que, en aquest cas, si Podem aconsegueix més bon resultat que el PSOE li farà la mateixa oferta de Govern espanyol de canvi, però assumint que la presidència seria per a Podem.

"Però ara per ara, en vista dels resultats, li correspon a Pedro Sánchez", ha dit, afegint que és "una situació insòlita que algú amb opcions de ser president rebi una oferta per a un programa de canvi i sembli que no li interessa". "No dono crèdit", ha recalcat.

Així, tot i que ha insistit que ell no ha guanyat les eleccions i no li toca aspirar a la presidència, ha afirmat que si s'ho proposés el cap d'Estat no li "quedaria més remei" que presentar-se a la investidura.

El líder de Podem ha tornat a criticar la decisió de la Mesa per col·locar els seus diputats en els llocs més alts de la Cambra i ha opinat que "previsualitza" un possible pacte entre PSOE, PP i Ciutadans.

Resposta a Celia Villalobos

Preguntat per les paraules de la vicepresidenta de la Mesa, la popular Celia Villalobos, que va afirmar que es va sentir amenaçada a la reunió de la Mesa, ha respost que no comentaria "com se sent la senyora Celia Villalobos" però sí que li ha recordat que "milions d'espanyols" es van sentir "humiliats quan la van veure jugar al Candy Crush".

Així, li ha demanat que vegi que "el país ha canviat i el Congrés dels Diputats no és seu, i que canviï de to per no "avergonyir" els seus propis votants. Iglesias està convençut que aquesta decisió sobre els escons no ha estat "fair play", i ho demostra el fet que el president de la Cambra, Patxi López, no s'atrevís a votar amb el seu partit.

Iglesias ha confiat que l'"arrogància i les velles formes" donin pas a un "estil diferent" i ha criticat a alguns diputats que semblessin molestos perquè hagin entrat al Congrés diputats "que s'assemblen a la gent que camina pel carrer".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook