L'exsecretària d'Estat dels EUA Hillary Clinton ha guanyat per la mínima el senador Bernie Sanders en els caucus d'Iowa celebrats ahir dilluns i s'ha convertit en la primera dona a guanyar aquesta cita electoral, segons ha anunciat avui el Partit Demòcrata el 100% dels recintes electorals explicats.

Clinton es va imposar a Sanders en els caucus més disputats de la història de l'estat per un marge molt escàs, amb el 49,86% enfront del 49,57% del seu rival.

La favorita demòcrata va evitar així una nova derrota a Iowa, com la de 2008 en què va quedar tercera enfront de Barack Obama, i Sanders va confirmar que la seva campanya representa un seriós repte per a Clinton, cosa que ningú esperava fa tan sols uns mesos.

"Estic tan emocionada de venir a Nou Hampshire després de guanyar a Iowa", ha dit avui Clinton l'inici d'un acte a Nashua, a Nou Hampshire, en el qual la governadora de l'Estat, la demòcrata Maggie Hassan, la va presentar com "la primera dona a guanyar en la història dels caucus d'Iowa ".