L´exalcaldessa de València i senadora del PP Rita Barberá va insistir que «cap contracte de l´Ajuntament de València és irregular, ni hi ha hagut cap comissió, ni desviament ni finançament il·legal». Barberá va emetre un comunicat en el qual va assegurar que les adjudicacions de l´Ajuntament de València, durant els 24 anys en què va ser alcaldessa, «no s´han posat en dubte». Segons va assenyalar en l´escrit, amb aquestes manifestacions vol respondre a la «pública petició per alguns membres del meu partit» i per «la pressió dels mitjans de comunicació perquè doni explicacions de la situació judicial» que afecta el grup municipal popular a l´Ajuntament de València.

Barberà va recordar que el titular del Jutjat d´Instrucció número 18 de València va decretar el secret de sumari dels fets en qüestió, de manera que que «les informacions que coneixem són simples filtracions sobre les que no he de pensar ni fer comentaris». «Desconec absolutament quin és el contingut cert dels fets investigats» al jutjat número 18, «de manera que davant els judicis paral·lels i condemnes mediàtiques prego mesura, professionalitat, respecte a l´Estat de dret, a l´acció de la justícia, a la presumpció d´innocència i acatament a la resolució judicial sobre el secret de sumarial», va dir.

El PPCV plantejarà a Gènova la necessitat de celebrar un congrés extraordinari en què es porti a terme la refundació del partit, amb canvi de sigles inclòs, per abordar la regeneració de la formació política a la Comunitat Valenciana. Aquesta decisió, avalada per les direccions provincials del PP a València, Alacant i Castelló, es planteja com a resposta als últims casos de corrupció que s´han posat sobre la taula amb l´operació Taula i que afectarien tant la Diputació de València com el grup del PP a l´Ajuntament.

Una exassessora del grup popular de l´Ajuntament de València, testimoni del cas Imelsa, va afirmar en sortir de la seva declaració que no va col·laborar amb els mil euros que se li van demanar per a la campanya electoral del PP perquè va veure «clarament» que era blanqueig de diners. També va acudir a declarar l´exregidor d´Educació Emilio del Toro.