L'extresorer del PP Luis Bárcenas va exculpar el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, però va apuntar en la seva declaració davant la jutge la secretària general del PP María Dolores de Cospedal com la responsable de donar l'ordre d'esborrar els discos durs dels ordinadors.

En la seva declaració com a testimoni davant la titular del Jutjat d'Instrucció Número 32 de Madrid, l'exsenador va afirmar que els discos durs que ell feia servir a la seu de Gènova contenien informació sensible que posava de manifest l'existència d'una comptabilitat B al PP.

Es tracta de captures de correus electrònics entre dirigents populars, comprovants de donacions, fotocòpies de pagaments regulars i irregulars del partit i fulls de càlcul d'Excel amb més informació. Ara bé, no va concretar a qui anaven dirigits aquests correus ni tampoc els documents dels pagaments.

Igualment, va manifestar que els discos durs dels dos ordinadors contenien informació confidencial de caràcter personal i documents dels seus comptes a Suïssa que eren claus per a la seva defensa dins el cas Gürtel, en el qual està imputat.

En el seu interrogatori, que va durar dues hores i quinze minuts, va afirmar que Cospedal va donar l'ordre al febrer de 2013 de canviar el seu despatx i intervenir-lo per després interceptar els ordinadors. I va apuntar la secretària general com la responsable d'estar darrere de l'esborrat que es va produir el 3 de juliol d'aquell mateix any.

Bárcenas va dir que el PP sabia que en aquells ordinadors hi havia informació "important i rellevant" que confirmava la suposada existència d'una comptabilitat B en el partit. Tant és així, que va afirmar que els discos durs contenien més informació de la que va presentar al pendrive que va lliurar a l'exjutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz en la causa dels anomenats papers de Bárcenas.

Bárcenas es personarà

A més, la jutge va acceptar la petició de l'extresorer de personar-se com acusació contra el PP, però encara ha de resoldre sobre la sol·licitud de les acusacions que han demanat que l'advocat del PP, Alberto Durán, declari en qualitat d'investigat i no de testimoni.

María Dolores de Cospedal va assegurar sentir-se "tranquil·líssima" davant les acusacions de l'extresorer del seu partit, i va dir que és un "mentider" i un "pocavergonya".