04 de febrer de 2016
04.02.2016

Criden a declarar com a investigada una monja per la retenció de tres religioses

04.02.2016 | 00:00

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Santiago va citar a declarar tres religioses pel cas de les monges índies presumptament retingudes durant anys al convent de clausura de les Mares Mercedàries Descalces de la capital gallega. No es va donar a conèixer la seva identitat, però fonts properes al cas indiquen que una d'elles és la mare superiora del convent i les altres dues tenen algun tipus de responsabilitat a l'Ordre.
El Tribunal Superior de Justícia de Galícia va confirmar que el jutge instructor, Andrés Lago Louro, va citar a declarar dues d'elles en qualitat de testimonis i una tercera en qualitat d'investigada. No es va poder aclarir quina d'elles és la mare superiora. L'objectiu del jutge és poder formar-se un millor criteri sobre l'existència d'indicis de responsabilitat penal en el cas, judicialitzat en un primer moment pels delictes de detenció il·legal, contra la integritat moral, amenaces i coaccions.
La causa, que inicialment havia assumit el Jutjat d'Instrucció número 1 de Santiago de Compostel·la, es va incoar arran de la denúncia presentada per una exmonja d'aquest convent compostel·là.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook