Les converses de pau de Ginebra van quedar suspeses per falta d'avenços. L'enviat especial de l'ONU per a Síria, Staffan de Mistura, va admetre que hi ha hagut una manca de progressos durant aquesta setmana. La suspensió arriba just en un moment en què el Govern sirià afirmava haver trencat el setge a dues ciutats al nord-oest d'Alep.

L'enviat especial de l'ONU va insistir que "no és el final" de les converses de pau i que aquestes "no han fracassat", ja que les parts tornaran a parlar aquest mes. La data que s'estudia és 25 de febrer. Amb l'avanç de les tropes d'Assad, les forces opositores queden més aïllades de cara als necessaris subministraments.

Així, l'exèrcit sirià va trencar el setge de més de tres anys a dues localitats assetjades per faccions armades al nord d'Alep i va tallar una via de subministraments dels seus oponents. Després de més de tres anys d'assetjament del Front Al-Nusra, filial siriana d'Al-Qaeda, i els seus aliats, els soldats van trencar el setge al voltant dels pobles de majoria xiïta de Nubul i Al Zahra, al nord de la província septentrional d'Alep.

La televisió Al-Manar, veu del grup xiïta libanès Hezbol·là, aliat del règim de Bashar al-Assad, va informar també de la ruptura del setge i va oferir imatges dels combats en aquesta zona, on hi ha foc creuat d'artilleria.

Tres treballadors humanitaris van morir en un atac aeri als voltants d'Alep. L'ONU va explicar que les víctimes no treballaven per a Nacions Unides, sinó per organitzacions no governamentals.

"Lamentem profundament aquest incident i recordem a les parts les seves obligacions sota la llei humanitària internacional de protegir els civils i els treballadors humanitaris", va afirmar en una conferència de premsa el portaveu Farhan Haq. El portaveu no va precisar l'autoria de l'atac, però sí que va expressar l'"extrema preocupació" de l'ONU per la "intensificació dels combats".