El Jutjat d'Instrucció número 2 de Sagunt aprecia "suficients indicis de criminalitat" contra l'exdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana Serafín Castellano per irregularitats en contractes per a l'extinció d'incendis i va aixecar el secret de sumari. El jutge aprecia motius suficients per al processament de Castellano i la resta d'investigats, més de 30. Així mateix, l'instructor del cas considera que ha desaparegut el risc d'"alterar, destruir o ocultar" proves.

A més de l'exdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana estan imputats un exalt càrrec de la Generalitat Valenciana i tres de la Generalitat de Catalunya. En aquestes diligències està investigat (denominació que substitueix la d'imputat després de la reforma de la Llei d'Enjudiciament Criminal), entre d'altres, Serafín Castellano, per suposades irregularitats comeses en la seva etapa com a exconseller de Justícia de la Generalitat. Castellano va ser detingut al maig de 2015 i va quedar en llibertat amb mesures cautelars (retirada del passaport i prohibició de la sortida del territori estatal).

En un altre ordre de coses, el Partit Popular de la Comunitat Valenciana convocarà en els propers dies una junta directiva autonòmica extraordinària on demanarà formalment a la direcció estatal autorització per celebrar un congrés extraordinari, en el qual vol emprendre una "reconstrucció" i una "refundació de futur".

Així ho va anunciar la presidenta autonòmica del PPCV, Isabel Bonig, qui preguntada sobre si compten amb Rita Barberá per a la refundació del partit, va respondre que l'exalcaldessa i actual senadora territorial "forma part d'una part molt important" del PP, però a hores d'ara hi ha "una generació disposada a assumir el relleu".