La policia va detenir dues persones per enaltiment del terrorisme acusades d'exhibir en un espectacle infantil de titelles en una plaça de Madrid una pancarta en la qual podia llegir-se "Gora ALKA-ETA". El succés es va produir a les cinc de la tarda a la plaça del Canal de Isabel II, on s'estava representant un espectacle infantil de titelles amb motiu del Carnestoltes.

A l'espectacle es van representar escenes en què un personatge apunyalava una bruixa, un jutge i un policia, cosa que va alertar els pares dels nens que assistien a la representació, i que van donar avís a la Policia. En una de les últimes escenes de l'espectacle, un dels ninots portava una petita pancarta, en la qual podia llegir-se "Gora ALKA-ETA".

Agents de la Policia Municipal i Nacional van acudir al lloc de la representació després de la denúncia i van detenir els dos titellaires. Els dos van ser traslladats a les dependències que la Brigada d'Informació de la Policia Nacional té a Moratalaz.

L'Ajuntament de Madrid va assegurar que prendrà mesures legals contra els artistes que han protagonitzat "actes ofensius" al Carnaval. A més, va explicar que la Direcció de Programes i Activitats Culturals de l'Ajuntament va designar un director artístic perquè dissenyés la programació del Carnaval, que ha triat segons el seu criteri 15 activitats, i admet que aquesta obra no havia estat visionada amb antelació.

En tot cas, l'Ajuntament va lamentar el que va succeir i va atribuir als artistes contractats "accions ofensives, completament fora de lloc en qualsevol context i totalment irrespectuoses amb els valors de convivència, respecte i diversitat que sempre són proposats per l'Ajuntament de Madrid en totes les seves accions".