El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, va dir que ahir que romandre dins de la Unió Europea és el millor per als britànics, però va avançar que lluitarà perquè es protegeixin els drets socials i els serveis públics.

En una intervenció durant una conferència laborista sobre el govern municipal a Nottingham, Corbyn va dir que aprofitarà la campanya prèvia al referèndum britànic sobre la permanència a la Unió Europea per "defensar la titularitat pública" i impulsar "un veritable canvi social a Europa".

El primer ministre britànic, David Cameron, s'ha compromès a convocar una consulta sobre la permanència a la UE abans que s'acabi el 2017, després de negociar amb Brussel·les una reforma del bloc comunitari. Si Cameron, que actualment debat aquesta qüestió amb els seus socis comunitaris, aconsegueix un acord per a la cimera del Consell Europeu d'aquest mes, el plebiscit podria celebrar-se aquest mateix mes de juny. Durant la campanya, Corbyn, vinculat a l'ala esquerra laborista, aprofitaria per demanar més drets per als treballadors i que es posi fi a la pressió per privatitzar els serveis públics.