07 de febrer de 2016
07.02.2016

Milers de persones es concentren a Dresden contra la política d'asil

Durant la protesta van demanar la dimissió de la cancellera i el tancament de fronteres europees

07.02.2016 | 00:00

El moviment xenòfob alemany Patriotes Europeus contra la Islamització d'Occident (Pegida) va ?reu?nir ahir en una concentració sense incidents a Dresdenmilers de persones per protestar contra la política d'asil alemanya.
L'equip universitari encarregat del recompte va estimar que van acudir a la protesta entre 6.000 i 8.000 persones, encara que, segons el parer dels periodistes del diari local Sächsische Zeitung que van cobrir l'acte, la xifra va ser "clarament superior".
La protesta es va celebrar entre un important desplegament d'agents de policia, per evitar incidents violents entre els simpatitzants de Pegida i els participants en diferents contramanifestacions.
La concentració xenòfoba, que al costat de les altres convocatòries va col·lapsar el centre de la capital saxona, va transcórrer entre discursos contra el multiculturalisme i la classe política, i connexions amb simpatitzants d'altres ciutats europees a la República Txeca, Hongria i Estònia.
Durant la protesta es van sentir crits de "Merkel ha de dimitir!" i "Europa, tanca les fronteres!". Com a curiositat, el líder de Pegida, el controvertit Lutz Bachmann, no va acudir a l'acte perquè es trobava malalt.
Les contramanifestacions, per la seva banda, van ser convocades per desenes d'associacions, amb el suport del govern regional, diferents partits polítics, sindicats i comunitats religioses. La copresidenta de l'esquerra, Katja Kipping, va acusar en un d'aquests actes Pegida d'haver "alimentat un clima que ha rebaixat el llindar per a la violència racista"; mentre que el ministre d'Economia de Saxònia, el conservador Martin Dulig, va recalcar que els detractors de Pegida són "majoria".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook