Corea del Nord no va fer cas a la crida de la comunitat internacional i va efectuar durant la matinada de dissabte a diumenge un nou llançament d'un coet espacial, cosa que s'ha considerat com un assaig de míssils encobert. La Xina, el millor aliat de Corea del Nord, va lamentar que el règim de Kim Jong-un hagi efectuat el llançament i, a través d'un breu comunicat, va recordar que les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU prohibeixen a Pyongyang realitzar assajos amb tecnologia de míssils.

La reacció de Pequín és molt menys ferma que la dels Estats Units, que va assegurar que prendrà "totes les mesures necessàries", si bé el president xinès, Xi Jinping, va reafirmar en una conversa telefònica amb el seu homòleg, Barack Obama, el seu compromís amb la desnuclearització de Corea del Nord.

A part d'Obama, Xi va mantenir una altra conversa telefònica amb la seva homòloga sud-coreana, Park Geun-hye, amb l'objectiu de discutir la situació a la península. En aquest sentit, la presidenta Park Geun-hye va instar el Consell de Seguretat de l'ONU a aplicar "dures sancions" al país veí. "Corea del Nord ha perpetrat una provocació inacceptable", va assenyalar. Per la seva banda, l'organisme executiu de les Nacions Unides es va reunir ahir d'emergència a Nova York per abordar el llançament espacial nord-coreà.

Cinquena prova nuclear

Per la seva banda, el Servei d'Intel·ligència de Corea del Sud (NIS) va anunciar que Corea del Nord prepara una cinquena prova nuclear, un mes després que el país comunista detonés per quarta vegada un dispositiu atòmic en el seu territori. En aquest sentit, els agents del NIS van afirmar, en una reunió especial amb diputats de l'Assemblea Nacional, que el règim de Kim Jong-un es prepara per dur a terme una nova prova nuclear en qualsevol moment.