La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va afirmar ahir que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, es va negar a dialogar amb els populars fins en disset ocasions, tot i ser la formació que ha guanyat les eleccions. Ho va assenyalar en un acte de Noves Generacions (NNGG) en què va estar acompanyada per Beatriz Jurado, presidenta d'aquesta organització, i per Ana Isabel Pérez, responsable de la mateixa per Madrid.

"Ens han dit que no, que no volen dialogar amb el partit que ha guanyat les eleccions" i, en canvi, "volen dialogar amb els independentistes" perquè ja ho han fet per donar-los senadors, va comentar.

Cospedal va insistir que el PSOE vol dialogar amb "tothom menys amb el PP", al qual han votat més de 7 milions d'espanyols i treu als socialistes 33 escons. "És una forma curiosa de creure en la democràcia" i és "faltar al respecte als espanyols que han guanyat les eleccions", va recalcar. No obstant això, Cospedal va comentar que el PP segueix oferint diàleg per a l'acord a Sánchez.

La secretària general del PP va demanar al PSOE "sinceritat", "responsabilitat" i que "no traeixi ni Espanya ni el futur dels joves" perquè, si ho fa, "al final es tornarà contra ells" i "els espanyols no els ho perdonaran".

Va subratllar que Espanya necessita un acord entre PP, PSOE i Ciutadans, tal com sosté el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, i que aquest pacte estigui liderat pel primer d'ells perquè es garanteixi el creixement econòmic i social. "Parlem de governar un país i prendre decisions" i la qüestió "no és si es porta camisa blanca, cua o esmòquing segons interessi" o intentar "quedar bé en un programa de televisió", va argumentar.

Així mateix, va voler recordar a Sánchez, davant el mig centenar de joves de NNGG, que ell ha obtingut "el pitjor resultat històric" del partit socialista i que a Madrid, circumscripció per la qual es presentava el líder del PSOE, ha quedat el quart.