L'exmandatari uruguaià José Mujica (2010-2015) va assenyalar que el president de Cuba, Raúl Castro, de 84 anys, "ja té la decisió presa" d'abandonar la Presidència del seu país a causa de la seva edat. "Fidel Castro va marxar del govern. I se'n va anar fa temps. I Raúl se'n va, ja té la decisió presa i té 85 anys (els fa el proper juny). Per què? Perquè amb la biologia no es pot, i cal respectar-la perquè és determinant", va assegurar en una entrevista amb el diari uruguaià La República.

L'exmandatari uruguaià va estar recentment a Cuba en una visita durant la qual va parlar tant amb Fidel com amb Raúl Castro. Així mateix, Mujica, de 80 anys, va descartar presentar-se a les eleccions presidencials que se celebraran al seu país l'any 2019, ja que considera que les exigències físiques del càrrec en aquest moment li quedarien "grans" i l'"esgotarien", segons va explicar.

"A l'altura de la vida en què estic he d'aspirar a viure una mica més. Si em poso en responsabilitats que sé que físicament em queden grans i m'esgotaran, l'únic que estic és precipitant el dia en què aniré al cementiri", va destacar.

Tot i això, l'avui senador va manifestar que li "encantaria" ser candidat en els pròxims comicis presidencials, però va assegurar que per a això "hauria de tenir uns quants anys menys". "M'encantaria si pogués, però estic convençut que ja no puc. Tinc 81 anys (els fa el proper 20 de maig) i als 85 no sé com estaré", va assegurar el mandatari

L'octubre passat Mujica va anunciar que a l'abril de 2016 deixarà el seu lloc com a legislador, encara que va matisar que això no vol dir que abandonarà "el caminar polític", ja que exercirà com a "home de diàleg" per "ajudar" en el que pugui.