10 de febrer de 2016
10.02.2016

Almenys 90 ferits i 54 detinguts en violents disturbis a Hong Kong

Els incidents es van iniciar quan la policia va decidir desallotjar llocs de menjar il·legals durant les celebracions de l'Any Nou xinès

10.02.2016 | 00:00
Un home ataca un policia durant els disturbis de Hong Kong.

Els violents enfrontaments entre manifestants i la policia que van tenir lloc de matinada a Hong Kong es van saldar amb 54 detencions i uns 90 ferits, majoritàriament agents policials, en coincidència amb les celebracions de l'Any Nou xinès. La revolta, en la qual es van veure involucrats centenars de persones, va esclatar durant la nit de dilluns al districte de Mong Kok, després que la policia comencés a desallotjar llocs de menjar il·legals establerts en aquest barri obrer i comercial amb motiu de l'Any Nou lunar.
Durant sis hores, els venedors ambulants, als qui es van sumar desenes de persones, van emprendre una batalla campal contra agents policials que va acabar amb al voltant de 90 ferits, segons dades de la direcció d'hospitals de Hong Kong, la gran majoria policies i algun periodista, i un total de 54 detencions.
Es tracta de l'episodi de violència més greu viscut a Hong Kong des de les històriques protestes de finals de 2014, quan milers de manifestants van acampar en diferents punts de la ciutat reclamant més llibertats polítiques per a Hong Kong.
Durant els violents enfrontaments, irats manifestants -uns 200 segons va explicar la policia- van llançar maons, ampolles de vidre, testos i papereres metàl·liques contra les autoritats, que van respondre amb l'ús de porres, gas pebre i fins i tot es van sentir dos trets a l'aire en senyal d'advertència.
Les imatges de les televisions locals van mostrar agents amb armes a la mà -quelcom insòlit en una ciutat on la violència armada és gairebé inexistent-, així com manifestants llançant objectes als agents, alguns estirats ja a terra, i ruixant els carrers amb oli per després calar-los foc.
El cap de Policia de Hong Kong, Stephen El Wai-chung, va assenyalar que s'ha obert una investigació per confirmar si l'oficial que va disparar dos trets d'advertència a l'aire va violar els reglaments de policia amb armes de foc. Els 47 homes i set dones detinguts estan acusats de participació en disturbis i alteració de l'ordre públic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook