El règim nord-coreà ha reactivat un reactor de producció de plutoni que podria començar a acumular reserves per al desenvolupament d'una arma nuclear «en qüestió de setmanes o mesos», va advertir el director nacional d'Intel·ligència dels EUA, James Clapper. El setembre passat, Corea de Nord va anunciar que havia tornat a posar en marxa el reactor de grafit de Yongbyon.

Segons Clapper, que va comparèixer davant el Comitè de Serveis Armats del Senat per donar a conèixer l'informe anual dels serveis d'intel·ligència nord-americans sobre les principals amenaces a què s'enfronta actualment el país, Corea del Nord ha «ampliat la seva planta d'enriquiment de Yongbyon i ha reactivat el reactor de producció de plutoni».

A més, els EUA consideren que Pyongyang ha tingut en marxa aquest reactor «el temps suficient per poder començar a recuperar el plutoni del combustible gastat en qüestió de setmanes o mesos», va explicar.

Les declaracions de Clapper es van produir després que Corea del Nord llancés diumenge un coet amb un satèl·lit d'observació terrestre, el Kwangmyongsong-4, una acció que nombrosos països consideren una nova prova encoberta de míssils balístics intercontinentals.