L'exalcaldessa de València Rita Barberá, absent ahir de les dues comissions en què ocupa un lloc de vocal pel PP i que ha vist com el seu company de partit Juan José Lucas la succeeix a la Presidència de la Comissió Constitucional del Senat, seguirà com a aforada encara que es convoquin noves eleccions. Al centre de l'huracà mediàtic per la trama de corrupció que afecta el seu antic consistori, Barberá es mantindrà com a membre de la Diputació Permanent del Senat, el que li garanteix l'aforament fins i tot si és necessari dissoldre les Corts i convocar nous comicis generals davant el fracàs de la investidura.

El portaveu del PP al Senat, José Manuel Barreiro, va defensar la presència de Barberá a la Diputació Permanent i va assegurar que «no suposa cap tipus de protecció especial o afegida». «Rita Barberá és en aquest moment una senadora que no està sent investigada per cap instància judicial», va destacar Barreiro, tot afegint que, si en algun moment s'obre una investigació sobre ella, es remetrà al Tribunal Suprem.

La senadora del PP va decidir no acudir les dues comissions de la Cambra Alta en què estava convocada i que van celebrar les seves primeres sessions, la Comissió Constitucional i la d'Economia i Competitivitat.

Barreiro va reconèixer que desconeixia la raó per la qual Barberá s'havia absentat de les dues cites parlamentàries d'ahir. «Hauran de preguntar-li vostès a ella i potser els pot donar algun tipus d'explicació», va insistir Barreiro, que tampoc sabia si la senadora assistirà avui a la reunió del grup parlamentari popular del Senat que presidirà el líder del partit, Mariano Rajoy.

Barberá romandrà en la Diputació Permanent de la Cambra alta, tot i que ha estat rellevada de la Presidència de la Comissió Constitucional, càrrec que va ocupar al final de la passada legislatura i per al qual havia estat proposada en un primer moment. El grup parlamentari popular va acordar substituir-la en el càrrec per Juan José Lucas.

«El PP ha d'actuar de forma contundent», va reclamar el portaveu del PSOE al Senat, "scar López, per a qui Barberá hauria d'escoltar les veus del seu partit, «com la de Cristina Cifuentes, que la setmana passada va dir que, si es trobés en el lloc de Barberá, ella dimitiria». Per al portaveu de Podem, Ramón Espinar, allò important no és que renunciï, sinó saber que va ser nomenada, en la seva opinió, per poder ser aforada.