La Mesa del Congrés va aprovar per unanimitat la proposta de Podem per a una nova distribució d'escons a l'hemicicle, en què els diputats de Podem no ocuparan només les últimes files o el que van anomenar «el galliner», com es plantejava en el primer repartiment acordat per la Cambra.

Així ho va confirmar la vicepresidenta primera de la cambra baixa, Celia Villalobos, després de la reunió de la Mesa, qui va mostrar la seva satisfacció perquè la nova proposta plantejada per Podem obtingués l'acord unànime dels grups polítics. Villalobos va recordar que se li havia donat a Podem un temps perquè pogués negociar amb els grups un lloc diferent a l'inicialment plantejat, i que ahir la vicepresidenta tercera, Glòria Elizo, va aportar a la Mesa aquesta proposta, que va ser avalada per unanimitat .

Elizo va expressar la satisfacció de Podem en haver estat acceptada una distribució que consideren que és molt més representativa de la proporcionalitat de cadascuna de les forces polítiques. En el nou repartiment, els diputats de Podem ocuparan, a més d'alguns escons a la part alta de la graderia central, una zona major del costat esquerre de l'hemicicle al costat del PSOE, de tal manera que si els dos partits segueixen a l'oposició Pedro Sánchez i Pablo Iglesias s'asseurien a la mateixa fila.

Des del PSOE es va destacar que quan hi ha voluntat «s'arriba a acords», segons van afirmar fonts socialistes, que van destacar que Pedro Sánchez ja va dir que tenien voluntat de facilitar que els diputats de Podem estiguessin situats en un altre lloc, on no se sentissin desplaçats del hemicicle.

Paral·lelament, Podem va acordar el nomenament d'un «equip tècnic» que s'encarregarà de dirigir el procés fins a la celebració d'eleccions internes a Cantàbria i Galícia, alhora que va fixar per a març la data per a les primàries a Euskadi i la Rioja, però deixa pendent de moment aquest procés a Catalunya. Segons va anunciar el secretari d'Organització del partit, Sergio Pascual, la direcció estatal va acordar el nomenament d'aquests equips tècnics per solucionar les diferents crisis.