El grup del PP a l'Ajuntament de Madrid promourà la reprovació al ple de la regidora de Cultura, Celia Mayer, per programar la funció de titelles que va acabar amb dos artistes empresonats per enaltiment del terrorisme, l'excarceració dels quals van demanar PSOE i Podem.

La portaveu del PP a la ciutat, Esperanza Aguirre, va anunciar que el seu partit ha registrat la moció de reprovació, en què aspira a comptar amb suport del PSOE i de Ciutadans, després d'insistir que l'edil ja hauria d'haver dimitit abans d'aquest episodi per la seva actuació en l'aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

Aguirre va arribar a apostar que Mayer deixarà el lloc abans de divendres, quan haurà de comparèixer en una comissió municipal per donar compte de la polèmica retirada de vestigis franquistes de la setmana passada, que va portar la corporació a paralitzar-la fins a l'abril aquesta decisió.

Més enllà de les crítiques a Mayer, el futur de la qual depèn de la investigació sobre la programació de carnaval anunciada per l'alcaldessa, Manuela Carmena, els portaveus de PSOE i Podem al parlament madrileny van mostrar el seu suport als titellaires, la posada en llibertat dels qulas van exigir.

«Espero i desitjo que aviat siguin excarcerats», va assenyalar el portaveu socialista a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, que va lamentar la «desmesura per totes bandes» que ha generat aquest assumpte.

De la mateixa manera, el portaveu de Podem, José Manuel López, va considerar que la presó provisional dictada pel jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno és «desproporcionada» i suposa fer «passos enrere» en la llibertat d'expressió. «La representació em sembla de mal gust, però d'aquí a empresonar uns titellaires que estan fent titelles per un problema de terrorisme em sembla un despropòsit», va afirmar.

En defensa de la resolució del jutge Moreno es va pronunciar el ministres d'Interior, Jorge Fernández Díaz, que va explicar que amb resolucions judicials com la de Moreno «segurament aquestes sàtires i aquest humor negre acabaran, pel bé comú de tots».