El missatge del canvi i de la ràbia va triomfar a les primàries de Nou Hampshire i va donar ales al socialista Bernie Sanders, guanyador pels demòcrates, i al magnat Donald Trump, favorit republicà, que ara comencen un camí més difícil al sud i oest dels Estats Units. Per primera vegada, la victòria a Nou Hampshire va ser, al mateix temps, per a dues figures alienes a l'aparell dels partits Demòcrata i Republicà, fet que suposa un missatge ferm de descontentament que podria influir en les properes primàries del país, va explicar Anthony Corrado, professor de Política al Colby College de Maine.

Per al professor Michael McDonald, de la Universitat de Florida, tant Sanders com Trump es van beneficiar d'una alta participació i del vot dels «independents», ciutadans no registrats en cap partit i que a Nou Hampshire podien votar en les primàries republicanes o en les demòcrates.

Després del bon paper en els caucus d'Iowa, la victòria de Nou Hampshire va suposar un gran impuls per a Sanders, senador pel veí estat de Vermont que va fer història en aglutinar el 60% del suport i vèncer així l'exsecretària d' estat Hillary Clinton (38%). «Mai ningú havia guanyat unes primàries a Nou Hampshire per un marge tan alt», va apuntar Corrado.

El major suport de Sanders prové dels joves d'entre 18 i 29 anys, que van donar suport al legislador en un 83% a Nou Hampshire, un estat que no obstant això no representa els EUA demograáicament perquè més del 90% de la població és blanca i gairebé no hi ha presència de minories, grups que donen suport a Clinton, que espera obtenir un gran aval de la comunitat afroamericana de Carolina del Sud, on els demòcrates celebraran primàries el 27 de febrer, i dels hispans a Nevada, on la seva campanya ha presentat un anunci en espanyol.

Nou Hampshire també va servir per reforçar Trump, que és el gran favorit en les primàries republicanes de Carolina del Sud, el 20 de febrer, on les enquestes li donen un 36% de suport, per sobre de Ted Cruz i Marco Rubio.