El Suprem va anul·lar la condemna a sis anys de presó per violació imposada a un ciutadà holandès empresonat a Espanya, Liberto Van Der Dussen, que ja ha complert dotze anys per aquesta i dues agressions sexuals més de les quals, segons unes proves d'ADN, podria ser innocent.

L'alt tribunal va decidir el passat mes de novembre admetre a tràmit el recurs del ciutadà holandès per una de les tres violacions per les quals se'l va condemnar, la comesa sobre María Asunción C. Ara l'alt tribunal ha anul·lat aquesta condemna, però manté les penes per dues violacions més, de manera que li treu sis anys i sis mesos sobre una condemna total de quinze anys.

El recurs es basava en un informe de la Policia Científica que apuntava que el veritable autor de la violació de María Asunción C. va ser un ciutadà britànic acusat al seu país per la violació i homicidi d'una jove.

El reu va ser considerat autor de tres agressions sexuals comeses a Fuengirola (Màlaga) a l'agost de 2003, i condemnat per aquests crims, a més d'altres delictes associats com robatori i lesions, a quinze anys de presó. La seva identificació per part de les víctimes va ser l'única prova.

Durant diversos anys el seu advocat ha demanat la revisió de les tres condemnes basant-se en què l'ADN aportat per una de les víctimes coincideix amb el d'un criminal sexual condemnat a Gran Bretanya. L'argument central del recurs és que, tot i que les víctimes van identificar l'holandès com l'autor del delicte, un pres britànic condemnat per assassinat i crims sexuals al Regne Unit la semblança física del qual amb el reu és indubtable, ha estat identificat per l'ADN com el probable autor d'un dels delictes.