El jutge del cas Púnica Eloy Velasco va ordenar cinc escorcolls per investigar possibles pagaments de l'empresari Javier López Madrid al PP madrileny, entre ells el del despatx del seu exgerent Beltrán Gutiérrez Moliner a la seu dels populars al carrer Gènova. Els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van escorcollar els domicilis de l'empresari -conseller d'OHL i gendre de Juan Miguel Villar Mir- i de l'exgerent del PP, però també dos despatxos del primer i el que el segon té a la seu del PP de Madrid, on van inspeccionar el seu ordinador. El jutge vol determinar si els pagaments de la trama Púnica van servir per finançar il·legalment el PP de Madrid.

Velasco investiga possibles delictes de blanqueig de capitals i de suborn dins de la trama de corrupció Púnica que afecta el PP de Madrid. La investigació parteix de les anotacions trobades a l'exsecretari general del PP madrileny Francisco Granados, un dels principals líders de la trama i a qui el jutge ja va dir durant la seva declaració que creia que part dels diners «inflats» en els contractes se'ls repartien entre el partit i ell.

El jutge va ordenar els escorcolls «amb urgència» per la publicació en un mitjà de comunicació en dies passats de part de la investigació. A primera hora de la tarda, els agents de la UCO van revisar l'ordinador personal de Gutiérrez Moliner en presència d'aquest, però no se'l van emportar.

Gutiérrez Moliner va deixar de ser gerent del PP de Madrid a l'octubre de 2014, després de 14 anys en el càrrec, després de divulgar-se un informe de Bankia que revelava que va gastar 58.000 euros amb una targeta opaca de Caja Madrid emesa al marge dels circuits regulars per la seva condició de conseller de l'entitat.

L'exgerent va deixar el càrrec després que l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, el destituís com a assessor municipal i després de demanar el seu cessament el dia anterior la direcció estatal del Partit Popular, de la qual depenia orgànicament. Manté la condició d'empleat del PP, que ja tenia abans de ser nomenat gerent.

Per la seva banda, López Madrid és un dels consellers delegats del Grup Villar Mir, holding d'empreses entre les quals es troba OHL, i ja va aparèixer en la investigació de la Púnica per l'ús que els capitostos de la trama feien del seu iot a Marbella. Un dels despatxos que es va escorcollar està a la Torre Espacio, edifici en el qual es troben les oficines del Grup Villar Mir.

Aguirre nega irregularitats

La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, va negar qualsevol tipus de finançament il·legal al partit. «Això està relacionat amb els senyors que apareixen presumptament en una agenda, i finançament il·legal del PP de Madrid, que a mi em consti, no n'hi ha hagut mai», va assenyalar.

El portaveu d'Hisenda del PSOE, Pedro Saura, va afirmar que el president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, «ja no té credibilitat» per plantejar pactes d'Estat contra la corrupció després de conèixer-se els cinc nous escorcolls policials. El dirigent socialista va reiterar que Rajoy «ja no té credibilitat» per assumir ni liderar aquests pactes i, per això, creu que «ha d'assumir responsabilitats polítiques» i «anar-se'n a casa». Va afegir que sembla que el president del PP «és l'únic» que «no s'ha assabentat» que «és el principal obstacle» per resoldre «els grans problemes» que afecten el país.