Les diferents parts sirianes veuen complicada l'aplicació de l'acord aconseguit per els EUA i Rússia, per a un alto el foc en el termini d'una setmana al país àrab, a causa de la disparitat d'interessos i situacions sobre el terreny. El Govern de Damasc encara no ha reaccionat oficialment a l'anunci fet a Munic per Washington i Moscou que han pactat un cessament de les hostilitats i un augment de l'ajuda humanitària a Síria.

No obstant això, el governador de la província central d'Homs, Talal al Barazi, va considerar que en aquesta regió no és possible un alto el foc a grans trets. «És una decisió que depèn del nostre lideratge, però en Homs no ho veig viable perquè, d'una banda, tenim en l'est al Daesh (acrònim en àrab d'Estat Islàmic, EI), que és una organització que quedaria fora d'aquest marc», va explicar. D'altra banda, en el nord de la província actua el Front del Nusra, filial siriana d'Al-Qaeda, «que també estaria fora del pacte», va destacar Al Barazi.

En el bàndol opositor tampoc veuen que un alto el foc sigui viable. El vicepresident de l'opositora Comissió Suprema per a les Negociacions (CSN), George Sabra, va rebutjar parlar d'un cessament de la violència fins que no hi hagi primer un diàleg i una transició política al país àrab.

«L'alto el foc ha d'estar vinculat al procés de negociacions i a una transició política, no pot venir abans», va dir per telèfon Sabra, qui va subratllar, a més, que primer ha d'entrar l'ajuda humanitària a les àrees assetjades a Síria.