El Col·legi d'Advocats de Girona (ICAG) ha denunciat davant del Consell General de l'Advocacia el lletrat José María Corbín, cunyat de l'exalcaldessa de València Rita Barberá, per les declaracions en les quals, segons el seu parer, "va fer apologia de la violència contra la dona". En un comunicat, el Col·legi d'Advocats de Girona va considerar "molt greus" les paraules de Corbín, que la setmana passada, amb motiu de les declaracions judicials del cas Imelsa, va assegu?rar que hauria clavat "un gec de bufes" a la seva dona si s'hagués assabentat que havia donat diners al PP.

Les declaracions de Corbín, establia el comunicat, "han provocat una profunda indignació i malestar al col·legi d'Advocats de Girona, en especial per haver estat pronunciades per un advocat, col·lectiu fortament implicat en la lluita contra la violència masclista". Per aquest motiu, la junta de govern del Col·legi d'Advocats va presentar una queixa formal davant el Consell de l'Advocacia Espanyola (CGAE) denunciant els fets i exigint a la institució que remeti el cas de la Fiscalia si conclou que les paraules de Corbín són "constitutives d'infracció penal".

El degà del Col·legi d'Advocats de Girona, Carles McCragh, va qualificar d'"intolerables" les declaracions de Corbín, que segons la seva opinió "frivolitzen i fan apologia de la violència contra la dona".

La gestora del PP valencià

D'altra banda, la junta directiva del Partit Popular de la Comunitat Valenciana aprovarà la setmana que ve la composició de la gestora que s'encarregarà de dirigir el PP de la ciutat de València, mentre continuaran les declaracions davant del jutge que instrueix el cas Imelsa d'exregidors i una edil del PP.

La Junta directiva, que formalment no ha estat convocada encara però que segons fonts del partit se celebrarà a finals de setmana previsiblement, servirà també per formalitzar la petició a la direcció estatal del PP de celebrar un Congrés autonòmic extraordinari en el qual emprendre una "reconstrucció".

El nomenament de la gestora de la ciutat de València, per a l'elecció de la qual s'està consultant als presidents de districte del partit, es produirà tres setmanes després de la suspensió cautelar de militància del president local, Alfonso Novo, pel cas Imelsa, després de conèixer que està investigat per suposat blanqueig.

Novo, que va accedir al càrrec en un congrés celebrat al gener de 2013 amb el vot del 94,48% dels compromissaris, ha estat el segon president local de la història del PP de València, ja que va succeir en la presidència Silvestre Senent, qui va exercir aquestes funcions al llarg de dues dècades, des de 1992 fins el 2013.

Els canvis en l'estructura del PP local, que es van anunciar tres dies després de l'operació policial que va desencadenar el cas Imelsa, es produeixen mentre pràcticament tots els rostres visibles del partit en els últims 24 anys passen pel jutjat per declarar pel suposat blanqueig de 50.000 euros.

La investigació sobre si el partit va reclamar a edils i assessors una donació per transferència bancària de 1.000 euros per sufragar despeses de la campanya electoral que els tornaria en dos bitllets de 500 euros, té l'origen en el cas Imelsa, que investiga una suposada trama de comissions il·legals en l'adjudicació de contractes públics en diverses administracions dirigides pel PP. La xifra d'investigats en l'operació per manipulació de contractes s'eleva a 80.