Viu de miracle. Un home que practicava ahir kitesurf a Dénia va volar literalment des del mar fins a 275 metres terra endins per una de les fortes ratxes de vent que es van registrar a la zona, de més de 70 km / h. I ho va fer salvant un edifici de cinc plantes, darrere del qual va caure sobre la teulada d'un xalet. Va quedar inconscient en un primer moment, amb un turmell trencat, alguns talls i un commoció cerebral. Algunes ferides, però viu.

Fonts del Consorci Provincial de Bombers van explicar ahir que els intensos episodis de vent -estava declarada l'alerta groga per aquest fenomen- van portar a aquest veí de València des de la platja de les Marines a Dénia on realitzava aquesta pràctica esportiva fins a una gran distància a l'interior de la cosa, passant per sobre d'un edifici de notables dimensions contra el qual s'hagués pogut estavellar, i «aterrant» darrere, a la teulada d'un xalet d'aquesta zona turística.

Allà, el Kitesurf, de 46 anys d'edat, va ser rescatat pels bombers del parc comarcal de Dénia. Encara que inicialment va quedar inconscient, es va recuperar ràpidament. Patia un traumatisme cranial, talls profunds i una fractura de turmell per aquest vol amb aterratge forçós, pel que va ser traslladat a l'hospital de Dénia per una ambulància després de ser allà mateix assistit pels sanitaris.

Hi havia acudit a practicar kitesurf a les Marines, una zona on el fort vent i el mar picat (aquestes eren les condicions meteorològiques a aquestes hores) atrauen aquests esportistes, que així poden fer surf a tota velocitat. Però el vent era molt ratxejat. L'esportista va perdre el control en una de les ràfegues. L'estel es va inflar d'aire i aquesta va ser la raó que el Kitesurf realitzés la seva espectacular vol de 275 metres terra endins. A la zona s'hi van dues dotacions de bombers amb una autoescala, que van baixar a l'home en llitera. També van intervenir Policia Local i Nacional.

El temporal va deixar ratxes de 126 km / h a Agres, 84 a l'aeroport d'Alacant-Elx, 80 a Alcoi, 76 a Oriola, 72 a Xàbia i 67 a Alacant. I el miraculós vol d'un Kitesurf que ahir va tornar a néixer.