Quatre hospitals van ser bombardejats al nord de Síria i en ells van morir almenys 50 civils, actes dels quals activistes i ONG van responsabilitzar l'aviació de Rússia i les forces del règim de Damasc. La xifra exacta de víctimes és confusa i varia segons la font. Organitzacions humanitàries van explicar que els centres afectats són dos de la localitat de Maarat a Nuaman, a la província septentrional d'Idleb, i dos d'Azaz, a la veïna Alep. Un d'aquests centres sanitaris, un hospital que rebia suport de l'ONG Metges Sense Fronteres (MSF) a Maarat a Nuaman, va quedar totalment destruït.

En un comunicat, MSF va anunciar que desenes de persones van morir i diverses estan desaparegudes, presumiblement mortes, a causa del bombardeig contra aquest hospital. Els morts són pacients, cuidadors i un guàrdia del centre sanitari, que va rebre dos impactes en l'interval d'uns minuts, tot i que en total el centre va rebre l'impacte de quatre míssils.

Per la seva banda, l'Observatori Sirià de Drets Humans va afirmar que almenys 30 persones van perdre la vida, entre elles dos menors i tres infermers, per bombardejos de la força aèria de Rússia, aliada del Govern sirià, contra el centre de MSF i l'Hospital Nacional de Maarat a Nuaman, al nord d'aquesta urbs.

Per part seva, el primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, va acusar Rússia de perpetrar "crims contra la humanitat" a Síria i va amenaçar Moscou amb "una resposta extremadament contundent si Rússia segueix comportant-se com una organització terrorista".

Davutoglu, que va oferir a Kíev una roda de premsa conjunta amb el primer ministre ucraïnès, Arseni Iatseniuk, no va precisar les mesures que estudia prendre Turquia contra Rússia. Va comparar Rússia amb el grup yahidista Estat Islàmic (EI) i la va acusar de portar a terme "atacs bàrbars contra la població civil" amb la seva campanya aèria en suport a l'ofensiva terrestre de l'Exèrcit sirià.

"Mentre es negociava la pau a Síria, un míssil llançat per Rússia des de les aigües del mar Caspi va impactar en un hospital i un col·legi, el que va causar la mort de població civil", va destacar el cap del Govern turc.