La direcció estatal del PP va decidir nomenar una gestora al capdavant del partit a Madrid després de la dimissió d'Esperanza Aguirre que encapçalarà la presidenta autonòmica, Cristina Cifuentes, i que tindrà com a número dos Juan Carlos Vera, el seu cap de campanya en les dareres eleccions. La direcció estatal del PP va optar per la gestora després de sospesar si escollia aquesta fórmula o convocava una junta directiva autonòmica del PP de Madrid perquè aquest òrgan designés un responsable fins al congrés ordinari de la formació.

Cifuentes va assegurar a Twitter que assumeix "amb responsabilitat" la presidència de la gestora per "iniciar un temps nou en la política madrilenya", i es va posar com a reptes per a aquesta "nova etapa" el diàleg, la proximitat, la democràcia interna, la transparència i la tolerància zero contra la corrupció. Va advocar a més per "recuperar la credibilitat" del PP de Madrid, així com "tornar als ciutadans la confiança i donar protagonisme als militants".

Segons va explicar el PP en un comunicat, la composició completa de la gestora s'aprovarà en el proper Comitè Executiu Nacional del PP. Aquest nou òrgan assumirà la direcció del partit a la Comunitat de Madrid fins al proper congrés autonòmic que, com és norma en la formació, tindrà lloc després del congrés estatal.

Dirigents del PP de Madrid i càrrecs públics a ciutats i municipis de l'autonomia es van pronunciar en contra de la gestora i a favor que Cifuentes assumís al més aviat possible el lideratge del partit després de la dimissió d'Aguirre.

Aguirre va assenyalar que continuarà com a regidora tot i haver renunciat a la presidència del PP madrileny després de la investigació per presumpte finançament il·legal al partit, ja que està segura que no la imputaran per corrupció. "M'imputen constantment, he estat imputada per dir que els de Podem eren castristes. Per corrupció és pel que no m'imputaran", va afegir. "Estic tots els dies en els tribunals, no tinc fur, fixeu-vos si sóc presa fàcil per als jutges", va postil·lar.

La dirigent del PP va destacar que no dimitirà com a responsable del grup municipal i que complirà el seu "compromís" d'acabar la legislatura com a regidora, després que els grups Ahora Madrid i PSOE reclamessin la seva sortida de l'Ajuntament. "Ja tinc potser edat de jubilar-me, però com que no em penso jubilar mai...", va assenyalar.

Descarta la pressió a Rajoy

Aguirre va rebutjar plantejar més dimissions en el partit després de la seva renúncia a la presidència del PP de Madrid: "No estic per jutjar ningú i molt menys per aconsellar ningú, no aconsello". En concret, preguntada sobre el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, va negar voler ensenyar-li el camí amb la seva renúncia. "De cap de les maneres, prou tinc jo amb ensenyar-me el camí a mi mateixa", va dir.

En aquest sentit, la vicepresidenta del Govern en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, va afirmar que la dimissió de la presidenta del Partit Popular de Madrid és una decisió personal no extrapolable al president nacional del partit.

Sáenz de Santamaría va considerar que "ella haurà valorat les circumstàncies de la situació, és una decisió personal que té tot el meu respecte".