Els sindicalistes coneguts com els «vuit d'Airbus» van quedar absolts en el judici per la seva actuació en la vaga general de 2010, davant la inexistència de proves que acreditin la seva culpabilitat en els aldarulls que es van produir a la fàbrica d'avions de Getafe. A Armando Barco i Edgar Martín, exculpats el passat divendres per la fiscal del judici, es van unir ahir José Alcázar, Tomás García, Enrique Gil, Rodolfo Malo, Jerónimo Martín i Raúl Fernández en la sentència del jutge Abel Téllez.

El titular de la Sala Penal número 1 de Getafe els va deixar lliures de càrrec per «aplicació del principi de presumpció d'innocència». Tot i que la Fiscalia va reduir la seva petició de pena de vuit anys i tres mesos inicials a quatre anys i sis mesos per la comissió de delictes contra els drets dels treballadors, atemptat i lesions, el jutge indica que no hi ha proves que puguin demostrar la culpabilitat dels fins a ahir acusats.

Enrique Gil va assegurar amb ànim exultant i visiblement emocionat que la sentència suposa «un pas endavant de dimensions històriques» i que serveix per tancar «un capítol important en l'àmbit personal».