El líder de Podem, Pablo Iglesias, va acceptar l'oferta del portaveu d'IU, Alberto Garzón, perquè els equips negociadors dels dos partits, al costat de les confluències, el PSOE i Compromís es reuneixin per començar a negociar la conformació d'un Govern de progrés. Iglesias, després de reunir-se amb Garzón per presentar-li les seves propostes per al futur Govern, va mostrar la seva plena disponibilitat a celebrar aquesta trobada perquè, en aquest cas sí, es tractaria de les forces que tenen possibilitats de formar part del Govern del canvi. Li sembla que és una proposta «sensata» i veu «molt raonable» que IU fos un dels partits que assumís una cartera ministerial.

Aquesta va ser la seva resposta després de la carta que Garzón va dirigir al líder de Podem, al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i al portaveu de Compromís, Joan Baldovi, proposant una reunió «a quatre» per treballar des d'«un deure moral» en la conformació d'un «govern alternatiu al PP».

Garzón no va aconseguir que l'equip negociador del PSOE li doni un «sí» a la seva oferta de negociar «a quatre», però els socialistes van afirmar haver acollit la seva idea amb bons ulls i l'estudiaran. En aquest sentit, Compromís va mostrar la seva conformitat a aquesta reunió.

Acord proper

El PSOE està molt a prop d'arribar a un acord d'investidura amb Compromís a canvi del deute històric de la Comunitat Valenciana, en una negociació que s'ha portat a terme de forma separada amb el diàleg amb Podem. En tot cas, diversos barons socialistes s'han mostrat contraris a aquest pacte.

Pedro Sánchez va afirmar que espera aconseguir en «pocs dies» el suport suficient al Parlament per poder acudir a la investidura amb la garantia de formar Govern i va advertir a Podem que haurà de triar entre el canvi o la continuïtat de l'executiu del PP.