19 de febrer de 2016
19.02.2016

Obama anuncia que viatjarà a Cuba els dies 21 i 22 de març

Es tracta de la primera visita a l'illa caribenya d'un governant nord-americà en exercici en 88 anys

19.02.2016 | 07:13

El president dels EUA, Barack Obama, va anunciar que farà al març un viatge a Cuba, el primer d'un governant nord-americà en exercici a l'illa en 88 anys, amb l'objectiu d'ampliar els avenços aconseguits amb la normalització bilateral i incidir en les millores pendents sobre els drets humans.
Obama va usar el seu compte oficial de Twitter per informar del viatge a Cuba, que, segons va explicar després la Casa Blanca, farà juntament amb la seva dona, Michelle, del 21 al 22 de març per traslladar-se després a l'Argentina, país que la família presidencial al complet, incloses les seves filles Malia i Sasha, visitarà el 23 i 24 de març.
Aquesta «visita històrica» ??és una «nova demostració del compromís del president per establir un nou rumb per a les relacions entre els Estats Units i Cuba», va destacar el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest. El portaveu va anticipar que, a més de mantenir una reunió bilateral amb el president cubà, Raúl Castro, Obama vol celebrar trobades a l'illa amb «membres de la societat civil, empresaris i cubans del carrer».

Reunió amb dissidents
Poc després, l'assessor adjunt de seguretat nacional d'Obama, Ben Rhodes, va ser més explícit i va dir que el president es reunirà amb «dissidents, membres de la societat civil i aquells que s'oposen a la política dels Castro». Rhodes va comentar també que no s'espera una trobada del president nord-americà amb l'expresident cubà Fidel Castro.
En un dels seus tuits sobre el viatge, Obama va emfatitzar que, malgrat el procés de normalització de les relacions bilaterals iniciat al desembre de 2014, encara hi ha «diferències» amb el Govern cubà i ell preveu tractar-les «directament» durant la seva visita a l'illa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema