El diputat de les Corts Luis Santamaría coordinarà la gestora del PP de la ciutat de València constituïda ahir per la junta directiva autonòmica del PPCV després que un jutjat iniciés la instrucció d'una causa per un suposat delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal popular arran del cas Imelsa. Santamaría és secretari general del grup popular a les Corts Valencianes, a més de vicesecretari d'Idees, Principis i Valors del PPCV, i va ocupar els càrrecs de conseller de Governació i subdelegat del Govern a València.

El nomenament de la gestora de la ciutat de València, per a l'elecció del qual s'han consultat els presidents de districte del partit, es va produir tres setmanes després de la suspensió cautelar de militància del president local, Alfonso Novo, pel cas Imelsa, després de conèixer-se que està investigat per suposat blanqueig.

Novo va accedir al càrrec en un congrés celebrat al gener de 2013 amb el vot del 94,48% dels compromissaris i ha estat el segon president local de la història del PP de València, en succeir en la presidència Silvestre Senent, que va ocupar el càrrec de 1992 a 2013.

Els canvis en l'estructura del PP local, que es van anunciar tres dies després de l'operació policial que va desencadenar el cas Imelsa, es produeixen mentre pràcticament tots els regidors del partit en els últims 24 anys han passat pel jutjat per declarar pel suposat blanqueig de 50.000 euros.

La xifra d'investigats (figura que substitueix els imputats en l'anterior legislació) en l'operació per manipulació de contractes arriba a 80, dels quals 56 estan processats únicament per blanqueig, 17 d'ells regidors o exregidors del PP de València. El 3 de febrer van començar les declaracions davant del jutjat 18 de València.