La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil considera que l'exalcalde de Móstoles i actual diputat del PP a l'Assemblea de Madrid Daniel Ortiz és responsable de delictes de suborn i frau per influir perquè Cofely aconseguís un concurs públic valorat en 75 milions d'euros. Així consta en un informe remès pels investigadors de la Guàrdia Civil al jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco i que apareix en els toms de la trama Púnica sobre els quals s'ha aixecat el secret sumarial.

La investigació de la UCO revela que Ortiz, que és aforat, va influir en l'adjudicació del contracte milionari a Cofely, la multinacional de serveis energètics i un dels centres de la trama Púnica, «independentment de quina fos l'oferta econòmica més avantatjosa a canvi del pagament de notòries comissions a càrrecs públics vinculats al consistori de Móstoles».

L'informe remès al jutge descriu «el concert ordit» entre Ortiz, l'exregidor de Medi Ambient de Móstoles Alejandro Utrilla i els directius de Cofely Pedro García Pérez i Constantino Álvarez de la Cueva per influir en l'esdevenir del concurs públic sobre el subministrament, serveis energètics i manteniment dels edificis municipals i centres educatius de Móstoles.

El preu de licitació va arribar a 75.018.518,42 euros (IVA inclòs) i, segons les indagacions realitzades per la Guàrdia Civil, l'alcalde i el regidor havien adquirit un compromís previ amb Cofely fins i tot abans de la publicació del contracte.

Per altra banda, l'exconseller madrileny Francisco Granados, presumpte cap de la trama Púnica, es va rodejar de luxe a les propietats de les que disposava a Valdemoro i Marbella, a les que es va sumar també una finca a Higuera de las Dueñas (Àvila) en la qual tenia cavalls, quads i vehicles tot terreny. La Guàrdia Civil va tenir coneixement de l'existència d'aquesta finca en analitzar els discs durs que van trobar al domicili de Granados a Valdemoro, segons consta en un informe de la Unitat Central Operativa.

En aquests discos durs, els agents van trobar diverses fotografies d'una finca rústica, en la qual s'observa l'existència de cavalls, vehicles tipus quad i altres vehicles tot terreny. A les fotos d'aquesta finca, que segons l'informe policial «sembla tractar-se d'un lloc d'esbarjo», es pot veure Granados, el seu cunyat Germán Alarcón, el seu successor a l'alcaldia de Valdemoro José Miguel Moreno Torres i el constructor Ramiro Cid Sicluna.